Nagyvilág

Agyonlőttek egy férfit San Franciscóban, mert nekihajtott a kínai főkonzulátusnak

Nekihajtott egy autós helyi idő szerint hétfőn a kínai főkonzulátus épületének San Franciscóban, az Egyesült Államokban, a kiérkező rendőrök a helyszínen agyonlőtték – írja az MTI a helyi rendőrség közlése nyomán.

Az eset körülményei tisztázatlanok, még azt sem tudni biztosan, hogy támadás vagy baleset történt. A rendőrségi tájékoztatás szerint az egyelőre azonosítatlan autós ismeretlen okból hajtott neki az épületnek, és tört be a főkonzulátus vízumügyeket intéző részébe. Az autó az épület előcsarnokában állt meg. Más áldozatról vagy sebesültekről nem érkezett hír.

„Amikor a rendőrök a helyszínre értek, az autó a kínai konzulátus előterében állt. A rendőrök beléptek az épületbe, felvették a kapcsolatot a gyanúsítottal, majd lövöldözés kezdődött az egyik rendőr részvételével. A gyanúsítottat a kórházban nyilvánították halottá holttá nyilvánították, a vizsgálat jelenleg is folyamatban van” – összegezte a történteket a rendőrség.

A kínai külképviselet közleményében erőszakos támadásnak nevezte az esetet, ami súlyos veszélyt jelentett a képviselet dolgozóira és az épületben lévő emberekre, valamint jelentős károkat okozott a létesítményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik