A következő élő közvetítés része A tel-avivi reptéren rekedt magyarok vezetője szerint álhír, hogy éheznek és nincs pénzük

Magyar romák rekedtek Izraelben

ashraf amra / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
ashraf amra / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Egy 120 fős roma turistacsoport 87 tagja rekedt Izraelben, a tel-avivi Ben-Gurion repülőtéren a terrortámadások közepette – írta meg a hírt az rtl.hu.

Ifj. Rostás-Farkas György, a Roma Szeretetszolgálat elnöke a portálnak elmondta, a szeretetszolgálat pár munkatársa indult el egy nemzeti ünnepre Izraelbe egy 120 fős turistacsoporttal, ebből Rostás-Farkas tudomása szerint már 20–30 ember korábban hazajött Magyarországra. Felidézte: azonnal hívásokat kapott a kollégáitól, amikor eszkalálódott a konfliktus, hiszen nem tudták, hogy mit tegyenek: a szállodában kellett maradniuk, nem mehettek ki az utcára sem. Ezután felvette a kapcsolatot a tel-avivi magyar nagykövetséggel, hogy minél előbb védelmet biztosítsanak a bajbajutott turistáknak, és hogy minél előbb hazaszállíthassák őket. A konzulátus képviselője kiment hozzájuk a helyszínre, ahonnan rendőri-katonai kísérettel elvitték őket a reptérre.

Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos időközben közvetlen anyagi támogatást küldött a repülőtéren ragadt magyarországi turistáknak – írja az rt.hu.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik