Nagyvilág

Késeléses, lövöldözéses bandaháború és hajtóvadászat volt Bécsben

Csóti Rebeka / 24.hu
Csóti Rebeka / 24.hu

Négy ember sérült meg lövések és késelés miatt szombaton késő este Bécs Floridsdorf nevű kerületében, írja a Kronen Zeitung című osztrák lap, amely úgy tudja, az erőszakos események egy bandaháborúhoz köthetők. A rendőrség hajtóvadászata sikeres volt: négy gyanúsítottat tartóztattak le.

Markus Dittrich, a rendőrség szóvivője elmondta, legalább egy lőfegyvert, illetve szúró-vágó eszközöket foglaltak le az esettel összefüggésben, a sérülteket pedig kórházba vitték, jelenleg senki nincs életveszélyben. A történtek háttere egyelőre homályos, azt valószínűsítik, hogy csecsen és afgán bandák közötti konfliktusról lehet szó.

A rendőrség nagy létszámban vonult ki az esetekhez, a WEGA és a Cobra nevű különleges egységek is részt vettek a hajtóvadászatban, teljes negyedeket zártak le, a lakosságtól pedig azt kérték, lehetőleg kerüljék el az adott környéket.

Gerhard Karner belügyminiszer nyilatkozatában hangsúlyozta: Ausztriában nincs helyük olyan hálózatoknak, amelyek nem tartják be az ország törvényeit, majd megköszönte a hatóságoknak a gyors cselekvést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik