Nagyvilág

Orbán és a teljes magyar kormány Grúziába utazik jövő héten

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Jövő héten Orbán Viktor és a teljes magyar kormány Grúziába látogat, írja a hvg.hu a grúziai JAM News beszámolója alapján. Az EU-s vezetők granadai találkozója előtt a magyar miniszterelnök grúz újságíróknak arról beszélt, hogy ő a legelkötelezettebb támogatója Grúzia európai integrációjának.

A miniszterelnök igazságtalannak tartja, hogy Grúzia nem kap ígéretet arra, hogy EU-taggá válhasson, pedig szerinte „jó munkát végeztek”. Azzal kapcsolatban, hogy  miért tagadták meg tavaly a tagjelölti státuszt az országtól, Orbán azt mondta: „A vezetők önzőek. Nem akarják beengedni önöket, és nem akarják megadni a szükséges pénzügyi forrásokat, ami teljesen igazságtalan az önök országával szemben.”

Egyúttal leszögezte: jövő héten Tbilisziben lesz a kormányközi bizottság ülésén, és az egész magyar kormány Grúziában lesz, minden miniszter vele lesz Tbilisziben.

Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke is megerősítette a lap értesülését. Mint írta, október 11-én és 12-én a miniszterelnök a magyar és a grúz kormány együttes ülésének programjain vesz részt Tbilisziben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik