Nagyvilág

Ostoba módon buktatta le magát a gyerekrabló, megmentették a 9 éves kislányt

New York State Police
New York State Police
Negyvennyolc órával az eltűnése után épen és egészségesen találták meg a rendőrök azt a 9 éves kislányt, akinek szeptember 30-án, szombaton veszett nyoma egy parkban, New York államban. Szerencsés megmenekülése főként elrablója ostobaságának köszönhető.

A családjával kempingezett egy állami parkban múlt hétvégén a 9 éves Charlotte Sena. Szombaton, kora este a kislány néhány családtaggal és baráttal egy erdei úton biciklizett, és amikor a többiek megálltak, kérte, hogy mehessen még egy kört. Pár perccel később a kislánynak nyoma veszett – írja az NBC.

Jene Sena, Charlotte nagynénje azt mondja, csak néhány perc telt el aközött, hogy utoljára látták a kislányt és aközött, hogy nyoma veszett, és már csak a biciklijét találták meg az út szélén. A család azonnal bejelentést tett a rendőrségen. Hamarosan négyszáz képzett ember kereste Charlotte-ot egy 76 kilométeres körzetben.

Másnap reggel a Charlotte szülei egy zsarolólevelet találtak a postaládájukban. Egy ismeretlen pénzt követelt tőlük, ha vissza akarják kapni a gyereküket. A levél feladója ostoba hibát követett el: az ujjlenyomatait rajta hagyta a papíron. Később kiderült, a gyanúsított maga autózott el hajnalban a család házához és dobta be a levelet a postaládába.

A rendőrség gyorsan azonosította a Sena család közelében élő, 46 éves Craig Nelson Ross Jr.-t. A férfi adatai és ujjlenyomata azért szerepet a nyilvántartásban, mert 1999-ben egyszer letartóztatták ittas vezetésért.

Hétfőn este a rendőrség két taktikai egysége vette körül a lakókocsit, melyben a gyanúsított az anyjával él. Charlotte Senat majdnem pontosan 48 órával az eltűnése után találták meg egy szekrényben. A kislánynak semmi baja nem esett, míg az elrablója könnyebben megsérült, mert megpróbált ellenállni a letartóztatásának.

Kapcsolódó
Negyven nap után megtalálták a dzsungelben eltűnt gyerekeket
Egy kisrepülőgép-szerencsétlenséget követően tűntek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik