A következő élő közvetítés része Szinte az összes sérült orosz katona felgyógyul az orosz kormány szerint

Orosz hekkerek támadták meg a brit királyi család honlapját

Orosz hekkerek támadták a brit királyi család hivatalos honlapját, a támadás alig néhány nappal azután történt, hogy III. Károly király elítélte az ukrajnai inváziót – írta a hvg.hu a Daily Mail alapján. A KillNet nevű Putyin-párti hackergárda állítólagos vezetője, KillMilk egy Telegram-posztban közölte, hogy vasárnap megtámadták a királyi család hivatalos honlapját. A royal.uk mintegy 90 percre leállt, és vasárnap délelőtt 10 óra 20 perc körül hibaüzenetet jelenített meg.

Egy királyi forrás a lapnak azt mondta, a hekkerek nem fértek hozzá a királyi család weboldalához, annak tartalmaihoz vagy a rendszereikhez, de az oldal valóban állt másfél órán át.

A célzott kibertámadás mindössze két héttel azután történt, hogy Károly király elítélte Oroszország „provokálatlan agresszióját”, és Párizsban állva tapsoltak neki, amikor kijelentette, hogy „Ukrajnának győznie kell”. A kibertámadással kapcsolatban jelenleg is folyik a vizsgálat.

A Killnet azt állította, hogy a weboldal leállítása „pedofilok elleni támadás” volt. Egy Károly királyról készült képet is közzétettek, azzal a felirattal, hogy „kinyírták a weboldalunkat”.

Nem ez az első alkalom, hogy a KillNet a királyi családot veszi célba. A királyi honlap 2022 novemberében is több órára leállt egy DDoS-támadás miatt.

A brit királyi család támogatja Ukrajnát, a király februárban a Buckingham-palotában fogadta Volodimir Zelenszkij elnököt, Vilmos herceg pedig az ukrán-lengyel határra látogatott el, hogy személyesen köszönetet mondjon a csapatoknak. Katalin walesi hercegnő az Eurovíziós Dalfesztiválon tisztelgett az ukrán nép előtt.

JANE BARLOW / POOL / AFP
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik