Nagyvilág

Ötvenkilencre nőtt a pakisztáni merénylet áldozatainak száma

Banaras KHAN / AFP
Banaras KHAN / AFP

Szombaton ötvenkilencre emelkedett a pénteki pakisztáni mecsetrobbantás halálos áldozatainak száma – írja a Reuters. A pakisztáni kormány az indiai titkosszolgálatot vádolja a támadás miatt, mondván, hogy részt vettek a cselekményben.

Pénteken egy ismeretlen merénylő egy rendőrségi jármű közelében robbantott fel egy bombát a Beludzsisztán déli részén található Masztungban egy mecset közelében. A robbanás idején a hívek épp a Mohamed próféta születésnapja alkalmából szervezett menetre gyűltek össze.

Pakisztánban a hivatalosságok már régóta vádolják azzal Indiát, hogy az országban erőszakos csoportokat támogatnak. India ezt mindig is tagadta.

Az indiai külügyminisztérium és a kormányszóvivő az esetet egyelőre nem kommentálta.

A beludzsisztáni egészségügyi kormányzat szóvivője közölte, péntek óta újabb hét ember halt meg a kórházban. Több beteg továbbra is kritikus állapotban van.

Szintén pénteken egy másik pakisztáni mecset elleni támadásban legalább öt ember vesztette életét. A rendőrség szombaton lépést tett a nyomozás megindítása érdekében, és közölte, hogy elemzésre küldte az öngyilkos merénylő DNS-ét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik