Nagyvilág

Évtizedek óta halott csecsemő maradványait találták meg egy bőröndben egy angliai házban

Egy kisfiú maradványait találták meg egy hálószobai rejtekhelyre dugott bőrönben az angliai Stockportban, 2022 márciusában. A házban korábban élő család tagjait sokkolta a felfedezés – írja a BBC.

Az ügyben nemrég lezárult vizsgálat eredményei szerint a kisfiú legfeljebb öt hetes lehetett, amikor meghalt, de az sem kizárt, hogy halva született. Az biztos, hogy 1955 előtt halt meg, ilyen hosszú idő távlatából pedig a halottkém nem tudta megállapítani a csecsemő halálának pontos okát.

A nagy házban az 1940-es évektől egy család tagjai laktak. Az ház utolsó lakója 2021-ben halt meg. A hatóságok szerint lehetetlen megállapítani, történt-e bűncselekmény a baba halálával kapcsolatban, de az biztos, hogy ha történt is, már nem él, akit felelősségre lehetne vonni miatta.

A maradványokat a kofferben több réteg újságpapírba és ruhákba csomagolva találták. A bőröndben voltak más tárgyak, régi magazinok, iskolai házi feladatok is. Az újságok mind 1943 és 1959 között voltak dátumozva.

A házban élő család tagjait megdöbbentette a felfedezés, korábban semmit sem sejtettek a baba létezéséről. A csecsemő halálának idején két szülőkorú nő élt a házban, de bármi is történt, a házban élők titokban tartották.

Mivel szinte biztos, hogy nem kerülnek már elő újabb bizonyítékok, a rendőrség lezárta az ügyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik