Nagyvilág

A szlovákiai Demokraták szerint Magyarország beavatkozik a szlovák választásokba

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szijjártó Péter kedden és szerdán Szlovákiába utazik majd, hogy részt vegyen a Szövetség nevű párt kampányrendezvényein, az Eduard Heger vezette Demokraták viszont úgy vélik, hazánk ezzel beavatkozik országuk választási kampányába, írja az Új Szó. 

Jaroslav Naď, a Demokraták alelnöke egy sajtótájékoztatón jelezte, hogy a magyar külügyminiszter anélkül utazik Szlováliába, hogy arról előzetesen egyeztetett volna a szlovák külügyminisztériummal. A volt hadügyminiszter pedig elfogadhatatlannak nevezte Szijjártó néhány nappal a parlamenti választás előtt tett szlovákiai látogatását.

Nad’ szerint a Demokraták értékeli a kiváló védelmi együttműködést Magyarországgal, de szükségesnek tartja azt is, hogy a magyar kormány képviselői ne tegyenek olyan lépéseket, amelyekkel beavatkoznak a választási kampányba és Szlovákia belügyeibe.

Szlovákiában szeptember 30-án tartanak parlamenti választást, erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk: 

Kapcsolódó
Akkora a bizonytalanság, hogy akár maradhat is a magyar kormányfő Pozsonyban
Az egyik felmérés szerint egy liberális-kereszténydemokrata-szocdem koalíció alakulhat Szlovákiában, egy másik szerint a szélsőjobboldal és Robert Fico volt miniszterelnök balos populistái foghatnak össze, de az is lehet, hogy képtelenek lesznek kormányt alakítani a szombati választás után a törvényhozásba bekerülő pártok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik