Nagyvilág

Kadirov fia megvert egy Korán-égetőt

Elismerte Ramzan Kadirov csecsen vezető hétfői Telegram-bejegyzésében, hogy fia, Adam korábban megverte a Korán elégetésével vádolt Nyikita Zsuravelt.

Megverte, és helyesen cselekedett. Sőt, úgy vélem, hogy aki bármilyen módon a szentírásra tör, beleértve annak demonstratív elégetését, és ezzel megsérti nagy országunk több tízmillió polgárát, azt szigorúan meg kell büntetni

– írta Kadirov. Leszögezte, hogy büszke a fia tettére, és tiszteli a döntését. Megosztott egy hat másodperces videót is, amelyen a 15 éves Adam Kadirov Nyikita Zsuravelt ütlegeli és rugdossa egy hivatali helyiségben.

Zsuravelt korábban azzal vádolták meg, hogy az orosz büntető törvénykönyv 148. cikkének 2. pontja szerinti bűncselekményt, azaz olyan nyilvános cselekményt követett el, amely kifejezi a társadalom iránti nyilvánvaló tiszteletlenségét, és célja a hívők vallási érzelmeinek megsértése. Az ügyészség szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) 10 ezer rubelt – jelenlegi árfolyamon mintegy 39 ezer forintot – ajánlott fel neki annak fejében, hogy égesse el az iszlám vallás szent könyvét a volgográdi nagymecset előtt, és erről készítsen videofelvételt.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik