A következő élő közvetítés része A Krím-félszigetet bombázták az ukránok, veszteségekről számoltak be az oroszok

Az Egyesült Államok nagy hatótávolságú rakétákat küld Ukrajnának

AFP PHOTO / BLACKSKY
AFP PHOTO / BLACKSKY

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden azt mondta Volodimir Zelenszkijnek, hogy az Egyesült Államok kis számú nagy hatótávolságú rakétát fog biztosítani Ukrajna Oroszország elleni háborújában – erről amerikai tisztségviselők és egy kongresszusi tisztviselő beszélt pénteken az NBC Newsnak.

A Guardian szemléje szerint a tisztviselők nem közölték, hogy a rakétákat mikor szállítják le, és névtelenül nyilatkoztak, mivel nem kaptak felhatalmazást, hogy nyilvánosan beszéljenek a témáról.

Egy kongresszusi tisztviselő azt mondta az NBC Newsnak, hogy még mindig vita folyik arról, hogy milyen típusú rakétát küldenek majd Ukrajnába, és hányat szállítanak ki .

A hír azután érkezett, hogy a Fehér Ház elutasította Zelenszkij kérelmét, hogy katonai harcászati ​​rakétarendszereket (ATACMS) küldjenek Ukrajnába egy új katonai segélycsomag részeként, hogy megerősítsék az ország ellentámadását.

Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó csütörtökön azt mondta újságíróknak, hogy Biden nem fog ATACMS-t biztosítani, ami lehetővé tenné Kijev számára, hogy akár 180 mérföldről is elérje célpontjait, csapást mérve az utánpótlási vonalakra, a vasutakra, valamint az orosz frontvonalak mögötti parancsnoki és irányítási helyekre.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik