Nagyvilág

Megrendezte a halálát egy pedofíliával vádolt férfi, de egy fontos részletről megfeledkezett

Megpróbálta megrendezni a saját halálát egy amerikai férfi, akit egy gyerek megerőszakolásával és kiskorúak ellen elkövetett szeméremsértéssel vádolnak. Az óvadék ellenében szabadlábon lévő férfi csak arról feledkezett meg, hogy nyomkövetőt visel a bokáján.

A fia jelentette be a rendőrségen a 41 éves Melvin Phillip Emde eltűnését augusztus 7-én, Louisianaban. A fiú azt mondta, kajakoztak a Mississippin amikor az apja a vízbe esett és elmerült – írja a CNN.

Amikor a rendőrök ellenőrizték az eltűnt férfi adatait, rögtön felfigyeltek rá, hogy Emde-nek hamarosan bíróság elé kellene állnia Észak-Karolinában egy gyerek megerőszakolása és kiskorúak ellen elkövetett szeméremsértés vádjával.

A rendőrök gyanították, hogy a férfi meg akarja rendezni a saját halálát, de mindent megtettek azért, hogy elhitessék vele, sikerülhet a terve. Drónokkal és kutyákkal keresték Emde holttestét azon a környéken, ahol a fia szerint elmerült és közösségi médiában is bejegyzéseket közöltek a férfi eltűnéséről.

Emde csak egyetlen dologról feledkezett meg. Arról, hogy abban az időpontban, amikor a fia állítása szerint eltűnt, még a bokáján volt a nyomkövető, amit azért kellett viselnie, hogy óvadék ellenében szabadlábon lehessen a tárgyalásáig. A nyomkövető adatai szerint pedig a férfi nem a Mississippi folyón volt, amikor állítólag elmerült, hanem egy Walmart áruházban, ahol, mint kiderült, két eldobható, feltöltőkártyás mobiltelefont vett.

A nyomozók úgy gondolták, a telefonok adatai alapján elfoghatják a férfit, ám ő csak az egyik készüléket használta, azt is csak egy rövid időre. Már-már úgy tűnt mégis sikerül meglépnie, amikor elkövetett még egy súlyos hibát.

Szeptember 17-én egy georgiai rendőr meg akart állítani egy motorost, aki rendszám nélküli járművel közlekedett. A motoros menekülni próbált, de hamarosan balesetet szenvedett, ami után gyalog próbált tovább menekülni. Miután elfogták, hamis adatokat adott meg, de az ujjlenyomatai ellenőrzése során kiderült, hogy Melvin Emde akadt horogra.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik