Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Zelenszkij: Oroszország az atomerőművekből csinál bombát Vissza a közvetítéshez

Novák: Ukrajna területén élő magyar apák és fiúk is adják életüket a lövészárokban

Michael M. Santiago / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Michael M. Santiago / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

„A békének nincs alternatívája” – mondta Novák Katalin magyar köztársasági elnök az ENSZ Közgyűlés 78. ülésszakának általános vitájában kedden New Yorkban elmondott felszólalásában.

Ez a háború, minket, magyarokat közvetlenül is érint. Nem egyszerűen a szomszédunkban van, hanem Ukrajna területén élő magyar apák  és fiúk is adják életüket a lövészárokban,

állapította meg. „Ezért békét akarunk. Hazánkban, Ukrajnában, Európában, a világban. Békét és az abból fakadó biztonságot” – hangsúlyozta.

A demográfiai kihívásokkal kapcsolatban a köztársasági elnök elmondta: „Ha nincs gyermek, nincs jövő. Mi értelme vigyáznunk a Földre, ha nincsenek gyerekeink, unokáink, akiknek továbbadhatjuk?” „Mi, magyarok, a demográfiai válságra a megoldást a családok megerősítésében és támogatásában látjuk” – mondta Novák Katalin felszólalásában, amelyet mintegy 15 perccel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszéde után mondott el, jegyzi meg az MTI.

TIMOTHY A. CLARY / AFP Novák Katalin magyar köztársasági elnök az ENSZ 78. közgyűlésén 2023. szeptember 19-én.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik