Nagyvilág

Szentpétervárra költözött a volt osztrák külügyminiszter, a pónijait katonai géppel vitték utána

Roland SCHLAGER / various sources / AFP
Roland SCHLAGER / various sources / AFP

Karin Kneissl volt osztrák külügyminiszter Szentpétervárra költözött, és egy orosz katonai géppel vitték vele a pónijait is, írja a Guardian.

Kneissl 2018-ban azzal robbant be igazán a köztudatba, hogy az esküvőjére meghívta Vlagyimir Putyint, akivel még táncolt is. Ez akkor elég nagy felháborodást okozott, mert mindössze néhány hónappal azután történt, hogy több európai ország orosz diplomatákat utasított ki a Szergej Szkripalt ért támadás miatt.

Alexei Druzhinin / Sputnik / AFP

A most 58 éves politikus egy évvel később hagyta el a kormányt. 2020 szeptemberében Franciaországba költözött, ahol vendégszerzője volt a Russia Today nevű orosz propagandalapnak.

A Telegramon szerdán tett közzé egy posztot, amelyben leírta, megdöbbent, hogy az Oroszországba költözése politikai színezetet kapott. Leírta, könyveit, ruháit és pónijait a DHL szállította el Marseille-ből Bejrútba 2022 júniusban, miután kitagadták Franciaországból. Libanon viszont csak átmeneti megoldásnak bizonyult, és hathetente Oroszországba repült dolgozni.

Most itt is telepedik le, ahol a Szentpétervári Egyetemmel együttműködésben egy agytrösztöt vezet majd.

Mivel a szankciók miatt a DHL nem szállít Oroszországba, ezért orosz közreműködés kellett neki ahhoz, hogy a pónijai vele tarthassanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik