Nagyvilág

Rég munkába kellett volna állnia, de továbbra sem kap vízumot Kanadába Bencsik János

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Miközben a Nemzeti Sport főszerkesztője az Egyesült Államokba nem jut be, az exjobbikos Bencsik János Kanadába nem kap vízumot, pedig ő lenne a torontói főkonzul.

Arról, hogy Bencsik nem kap Kanadába vízumot, még júniusban írt a Szabad Európa. A hvg.hu most megtudta, hogy a helyzet azóta sem változott.

A lap megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte, hogy bár már rég munkába kellett volna állnia főkonzulként Bencsiknek, továbbra sem kapta meg a vízumot. A hírek szerint ennek korábbi, szélsőséges megnyilvánulásai állhatnak a diplomáciában, fogadó országtól szokatlan lépés háttérben. Arra a kérdésre, hogy ezek után is érdemes-e kitartani Bencsik személye mellett, nem akar-e a magyar külügyi inkább mást küldeni helyette, a tárca azt válaszolta:

a cél változatlan.

Bencsik annyira készült az egyelőre a vízum hiányában továbbra sem elérhető diplomáciai munkára, hogy tavaly szeptemberben a Polgári Válasz elnöki posztját is átadta másnak. Igaz, diplomataként amúgy is összeférhetetlen lenne a főkonzuli megbízatással bármilyen párttisztség.

Kapcsolódó
Reagált az amerikai nagykövetség arra, hogy Szöllősi György nem kapott vízumot az USA-ba
Leszögezték: csak kormányhivatalnokoknak adnak ki diplomatavízumot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik