Nagyvilág

Kivonult a szerb rendőrség, a szabadkai erdőkben hadakoznak a migránsokkal

NurPhoto/NurPhoto via Getty Images
NurPhoto/NurPhoto via Getty Images

Jelenleg is nagyszabású rendőri akció zajlik Vajdaságban, ahol több helyen csempészeket tartóztattak le, és nagy mennyiségű fegyvert is találtak a rendőrök. A migránsokkal szembeni fellépés kedd kora reggel kezdődött, a rendőrségi akció az embercsempészeket is célba veszi – írja a Nova.rs alapján a Szabad Magyar Szó.

A rendőrségi akció több városban is zajlik, többek között Zomborban, Nagykikindán és Szabadkán is. A helyszínen jelen van a belügyminisztérium több csoportja is, az akciót Bratislav Gasics rendőrminiszter figyeli. Kedd kora reggel nagyobb számú járművel vonult ki a makkhetesi erdő irányába a rendőrség különleges alakulata is.

A történtek előzménye, hogy hétfő este ismét lövöldözésre került sor, ezúttal Hajdújáráson az autópályához közel és a lakott területekhez közel történt összecsapás, ahol afgán és szír menekültek nyitottak tüzet egymásra. A csendőrség és a különleges antiterrorista egység tagjai nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, quadokkal és drónokkal a levegőből is átfésülik a területet a makkhetesi erdőben és a palicsi Tőzeg-tó környéki erdőkben is. A helyszínre érkeztek a csendőrség mentőautói is.

Sajtóértesülések szerint szír és afgán migráncsoportok közötti leszámolás történt, amelyben 2 szír és egy afgán illegális bevándorló megsérült, egy szír migráns pedig meghalt. Arra pedig az MTI emlékeztetett, hogy a múlt pénteken Szabadka központjában egy parkolóban lőttek egymásra migránsok, egyikük végül belehalt a sérüléseibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik