Nagyvilág

Megerőszakolta a hozzá betörő késes rablót egy ausztrál férfi

FRANK MAY / PICTURE ALLIANCE / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP (illusztráció)
FRANK MAY / PICTURE ALLIANCE / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP (illusztráció)
Nem várt fordulatot vett a rablás.

Nyolc év börtönt kapott az az ausztrál férfi, aki megerőszakolt egy késsel támadó betörőt – szúrta ki a Perth Now oldalán az RTL. A 2021 márciusában bekövetkezett incidens ügyében most hozott ítéletet a victoriai legfelsőbb bíróság.

Két és fél éve Shane Cox ki akart rabolni egy házat Melbourne egyik külvárosában. A 36 éves betörő maszkot húzott és egy késsel hatolt be az épületbe, az ott tartózkodóktól pénzt és drogokat követelt. A metamfetamin hatása alatt álló Cox nem számolt azzal, hogy a 32 éves Klay Holland – aki vendég volt a házban – nem retten meg a késtől, és baseball ütőt ránt. A férfi verni kezdte a rablót, majd amikor az a földre került, Holland megerőszakolta a magatehetetlen férfit.

Coxot másnap a rendőrök véletlenül találták meg, amikor egy másik, a hírben nem részletezett ügyben érkeztek ki a házhoz. Ekkor bukkantak rá az összekötözött, beragasztott szájú férfira, aki letolt nadrággal feküdt egy kupac takaró alatt. Hollandot nyolc év börtönre ítélték, amelyből legalább négy évet és tíz hónapot le kell letöltenie – a bíróság figyelembe vette, hogy mentális problémái vannak, a pandémia alatt már volt börtönben, és három kisgyermeke van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik