Nagyvilág

Magyar barlangi mentők segítenek egy barlangász mentésében Törökországban

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Magyar Honvédség repülőgépével indulnak segíteni a magyar barlangi mentők Törökországba, jelentette be a honvédelmi miniszter Budapesten. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, olaszországi hivatalos útja után közölte:

a Honvédelmi Minisztérium segítségét kérte a Magyar Barlangi Mentőszolgálat (BMSZ) egy, törökországi kutatóexpedíció során rosszul lett barlangász mentésében.

A BMSZ tájékoztatása szerint a több mint ezer méteres mélységben tartózkodó barlangász olyan állapotban van, hogy csak összehangolt mentőakcióval lehet stabil állapotban felszínre hozni, ehhez azonban létfontosságú a feladat ellátására jelenleg egyedüliként alkalmas és felkészült magyar orvoscsoport mielőbbi helyszínre juttatása.

A miniszter aláhúzta: a Magyar Honvédség Airbus A-319-es repülőgépe, a felkészítés és a szükséges ellenőrzések után, készen áll a feladatra. Az MTI tudósítása szerint hozzátette: a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket, és minden lehetséges segítséget megad a mentőakcióhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik