Nagyvilág

Csodával határos módon élte túl az árvízet egy tízéves kisfiú Spanyolországban

OSCAR DEL POZO / AFP
OSCAR DEL POZO / AFP

Úgy élte túl egy tízéves kisfiú a hétvégi halálos árvizet Spanyolországban, hogy felmászott egy fa tetejére, és egész éjszaka ott is maradt az ágakba kapaszkodva. A hatóságok szerint a család autóját felkapta, és elsodorta a folyó. A kisfiú nővére és édesanyja előkerült, de az apát még mindig eltűntként keresik. A fiút kihűlés miatt kezelik.

A BCC tudósítása szerint a spanyol rendőrség három halálos áldozatról tud, és további hárman megsérültek, miután rekordmennyiségű eső okozott villámáradást  az aszály sújtotta Spanyolországban. Az AFP szerint az árvizek miatt lezárták a madridi metróvonalakat és a nagysebességű vasútvonalakat is. A hétvégi vihar szinte az egész országot érintette, a legnagyobb esőzéseket vasárnap azonban a tengerparti Cadiz, Tarragona és Castello tartományokban regisztrálták az Aemet állami meteorológiai hivatal szerint.

Az áradás miatt hidak szakadtak le, utak váltak sárfolyammá Madridtól délnyugatra, az árvíztől leginkább sújtott régiókban.

A csodával határos módon megmenekült kisfiú családja épp az áradás elől próbált elmenekülni, amikor a kocsijukat a folyóba rántotta a víz – idézi a lap a madridi régió vezetőjének közlését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik