Nagyvilág

Agyonlőttek két eltévedt jetskiző turistát Algéria partjainál

Getty Images
Getty Images

Az algériai parti őrség agyonlőtt két Marokkóban nyaraló turistát, miután jet-skivel véletlenül algériai vizekre tévedtek, írja a BBC.

A cikk szerint négy francia-marokkói kettős állampolgár indult a marokkói Saidia üdülőövezetének partjaitól a járművel. Két embert lelőttek a hatóságok, egy harmadikat pedig őrizetbe vettek. Mohamed Kissi volt az egyetlen, aki visszajutott Marokkóba. Elmondása szerinte teljesen eltévedtek és elfogyott az üzemanyag is a jet-skiből. Így találták magukat Algériában.

Akkor már tudták, hogy rossz helyen járnak, amikor egy fekete algériai hajó érkezett feléjük.

A férfi hálát adott, hogy életben maradt, de a testvérét és a barátját elvesztette az incidensben. Őt végül a marokkói haditengerészet mentette ki.

Marokkóban óriási felháborodást váltott ki az eset, miután egy halász a közösségi médiában feltöltött egy videót a víz felszínén lebegő holttestekről.

Algéria és Marokkó hagyományosan rossz viszonyt ápol egymással, a két ország határát még 1994-ben zárták le, az algériaiak pedig két éve minden diplomáciai kapcsolatot megszakítottak a szomszédos állammal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik