Nagyvilág

Rengetegen odavesztek az éjszakai tűzvészben Johannesburgban

Michele Spatari / AFP
Michele Spatari / AFP

Legalább hatvan ember meghalt, és több mint negyvenen megsérültek Dél-Afrika legnagyobb városában, Johannesburgban, miután tűz ütött ki az üzleti negyed egyik többemeletes épületében – írta a Reuters a helyi elöljáróságra hivatkozva. A Sky News című brit lap hatvanhárom halálos áldozatról írt.

A Newzroom Afrika televíziós csatorna szerint a tűz egy ötszintes épületben keletkezett, amely hivatalosan ugyan üresen állt, de lakásfoglalók, vagyis lényegében hajléktalanok használták. Szemtanúk elmondása szerint legalább kétszáz ember élt az épületben.

Húszéves szolgálati időm alatt soha még ilyesmivel nem találkoztam

– érzékeltette a helyzet súlyosságát mentőszolgálat szóvivője a Sky Newsnak nyilatkozva. Elmondása szerint arra kell készülni, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet, mivel még mindig sok ember lehet az épületben. A Reuters saját fotói borzalmas képet festenek a helyszínről: tűzoltók és mentőkocsik mellett holttestek sora fekszik letakarva az utcán.

A tűzvész az épületben a beszámolók szerint az éjszaka közepén tört ki. A tűzoltók a helyszínre érkezésük után megkezdték a lakók evakuálását. A tüzet időközben sikerült megfékezni, jelenleg még mindig áldozatok és túlélők után kutatnak. A tűz okát még nem sikerült tisztázni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik