Nagyvilág

Prigozsin a halála előtt eddig ismeretlen videón bizonygatta: minden rendben van

HANDOUT / TELEGRAM / @ razgruzka_vagnera / AFP
HANDOUT / TELEGRAM / @ razgruzka_vagnera / AFP

Eddig ismeretlen videó került elő a néhai Jevgenyij Prigozsinról. Ezt a Wagner zsoldoscsoporthoz köthető Grey Zone csatorna tette közé szerdán a Telegramon a Meduza című független orosz lap szerint.

A Reuters szerint nem ellenőrzött hitelességű videó a jelek szerint nem sokkal Progozsin halála előtt készülhetett. A katonai terepruhában ábrázolt zsoldosvezér a felvételen egy kocsiban ül,  és arról biztosítja a nézőket, hogy jól van, biztonságban érzi magát.

Mindenkinek, aki arról vitatkozik, hogy élek-e vagy sem, és hogy vagyok: Jelenleg 2023 augusztusának második felében járunk, hétvége van. Afrikában vagyok, tehát üzenem azoknak, akik előszeretettel spekulálnak a kihullásomról, a magánéletemről, az ottani munkámról vagy bármi másról: ami azt illeti, minden rendben van.

A Meduza szerint a  holland székhelyű Bellingcat oknyomozó csoport egyik újságírója megállapította, hogy a felvételen Prigozsin ugyanazt a ruházatot viseli, amit a másik, augusztus 21-én előkerült, Afrikában rögzített videón.

Prigozsin augusztus 23-án halt meg, amikor a magángépe lezuhant Moszkvából Szentpétervár felé. Temetését szerdán zárt körben tartották meg Szentpéterváron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik