Nagyvilág

Zárt ajtón keresztül lövöldözött a fegyveres betörőkre egy texasi férfi

Tizenhárom lövést adott le a zárt lakásajtón keresztül két betörőre egy férfi a texasi Dallasban. Azt mondja, az életét féltette, de tart tőle, hogy vád alá helyezik.

Ethan Rodriguez feleségének dallasi lakásába vasárnap este hat órakor csengetett be egy idegen, aki azt mondta, hogy karbantartó és légkondicionáló szűrőjét kell ellenőriznie – írja a BBC.

A lakásban csak a 20 éves Rodriguez és a testvére tartózkodott. Előbbi videojátékkal játszott, utóbbi éppen a mosdóban volt. A lakás ajtajára egy internetes kapcsolaton át, távolról elérhető, kamerás csengő volt felszerelve. Rodriguez elővette telefonját, megnézte az ajtó előtt álló alakot és gyanúsnak találta. A telefonján keresztül azt válaszolta, épp nincs otthon senki, a karbantartó térjen vissza máskor.

Néhány pillanattal később egy másik, maszkos idegen is felbukkant. A két férfi megpróbálta berúgni az ajtót, Rodriguez a kamera képén át látta, hogy egyiküknél lőfegyver van. Mivel féltette a saját és a testvére életét, elővette a saját fegyverét és tizenhárom lövést adott le az ajtóra. A betörők elmenekültek.

A magát karbantartónak kiadó, 30 éves Aaron Contrerast, aki nem viselt maszkot a bűncselekmény során, gyorsan azonosították és elfogták a rendőrök, a társát még keresik – írja a Fox.

Rodriguez azt mondja, nem sokat gondolkodott, ösztönösen cselekedett, de nagyon aggódott, hogy esetleg belőhet a szemközti szomszéd lakásába. A férfi aggódik, hogy a fegyverhasználat miatt később őt is vád alá helyezhetik. A férfi és a családja online adománygyűjtésbe kezdtek, hogy biztonságosabb környékre költözhessenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik