A következő élő közvetítés része Fejlövés végzett az ukrán titkosszolgálat ezredesével, akit az irodájában találtak meg

Lavrov helyettesíti Putyint a G20-csúcson

Mikhail KLIMENTYEV / POOL / AFP
Mikhail KLIMENTYEV / POOL / AFP

Oroszországot Szergej Lavrov külügyminiszter képviseli a húsz legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságot tömörítő G20 csoport Újdelhiben szervezett szeptemberi csúcstalálkozóján – ezt maga Vlagyimir Putyin orosz elnök jelentette be Narendra Modi indiai miniszterelnöknek, akivel hétfőn egyeztetett telefonon.

Az orosz elnöki hivatal közlése szerint a telefonbeszélgetésen a G20-csúcstalálkozó mellett szó esett a BRICS csoport (Kína, Oroszország, India, Brazília, Dél-afrikai Köztársaság) nemrégiben elhatározott bővítéséről és az űrkutatásról is.

Vlagyimir Putyin csak virtuális módon volt jelen a BRICS-országok múlt heti johannesburgi csúcstalálkozóján is.

A Kreml közleménye szerint a két vezető most megállapította, hogy az orosz-indiai kapcsolatok a kiváltságos stratégiai partnerség szellemében folyamatosan fejlődnek. Megerősítették, hogy dinamikus az együttműködés gazdasági és kereskedelmi téren.

Ami az űrkutatást illeti, az elmúlt hetekben Oroszország és India is holdjárót indított, de csak az indiai Csandraján-3 küldetés végződött sikerrel, míg az orosz Roszkoszmosz űrszondája, a Luna-25 a Hold felszínébe csapódott, és megsemmisült a tervezett leszállás előtt.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik