Nagyvilág

Két robbanás is volt egy autógáz-töltőállomásnon Romániában, egy ember meghalt, közel ötvenen megsérültek

Daniel MIHAILESCU / AFP
Daniel MIHAILESCU / AFP

Két robbanás is történt szombat este egy autógáz-töltőállomásnál a Dambovita megyei Crevedia településen. Az első robbanás kora este, 19 óra után történt, melyet tűz is követett. A több méteres lángok a töltőállomás tartályairól egy lakóházra is áterjedtek, ezért az DN1A jelzésű főutat lezárták és megkezdték a környéken lakók kitelepítését.

Az első robbanás után 7 személy szenvedett égési sérüléseket a robbanás következtében, egy ember pedig meghalt.

Nem sokkal később, 21 óra magasságában újabb robbanás történt. Ekkor már a nagy erőkkel helyszínre érkezett tűzoltók a lángok továbbterjedését próbálták megfékezni. A második robbanásban 26 tűzoltó is megsérült.

Az egészségügyi tárca összesítése szerint 46 ember szenvedett égési sérüléseket, akiket három bukaresti sürgősségi kórházba szállítottak, közülük nyolc válságos állapotban lévő sérültet lélegeztetőgépre kellett kötni.

A második robbanás után, egy újabb detonációtól tartva a hatóságok 700 méteres körzetben rendelték a környéken élőket kilakoltatását. A katasztrófavédelem tűzoltó robotokat is bevetett, így akarják elkerülni, hogy még több tűzoltó megsérüljön.

(Transztelex / MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik