Nagyvilág

Leomlott egy épülő vasúti híd, huszonhat munkás meghalt Indiában

Összeomlott egy épülő vasúti híd szerdán Indiában. A tragikus balesetben legalább huszonhat munkás életét vesztette, ketten megsérültek – számolt be a Reuters. A baleset az ország északkeleti részén, Mizoram államba, közelebbről Szajrang városban történt.

A hírügynökség által szemlézett sajtójelentések szerint akár negyven munkás is a helyszínen lehetett, amikor a híd összeomlott, bár a rendőrség huszonnyolc munkás jelenlétét említette.

A mentőalakulatoknak eddig tizenhárom holttestet sikerült kiemelniük. A többi holttest kiemelése is folyamatban van

– idéztek egy neve elhallgatását kérő rendőrtisztet.

Az Északkeleti Határvasút (NFR) az X közösségi platformon (korábban: Twitter) közleményben adta hírül, hogy a szerencsétlenség az új Bhajrbi—Szajrang vasútvonal építési munkálatai közben történt. A körülmények tisztázása érdekében a vasúttársaság „magas szintű vizsgálóbizottságot” állított fel.

Narendra Modi miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy „minden lehetséges segítséget” megadnak az érintetteknek.

India kiterjedt vasúti hálózatát naponta sok millió ember használja. A kormány vasútkorszerűsítés részeként korábban nagysebességű vonatokat indított, de kritikusok szerint a biztonságra és az elöregedő infrastruktúra korszerűsítésére nem fordítottak elég figyelmet.

Júniusban legalább 288 ember vesztette életét egy vasúti balesetben, amiért a jelzőberendezések meghibásodását okolták. Ez volt az elmúlt húsz év legsúlyosabb vasúti szerencsétlensége Indiában.

Tavaly októberben egy, még a gyarmatosítás korában épített függőhíd összeomlása okozta százharmincöt ember halálát India nyugati részén, Gudzsarát államban – emlékeztetett a Reuters.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik