Nagyvilág

Megbírságoltak egy nőt Montenegróban, mert túl hevesen védekezett, amikor szexuálisan zaklatták

Áldozatként sétált be a bíróságra Montenegróban egy nő a napokban, végül mégis ő került rendkívül megalázó helyzetbe az igazságszolgáltatás döntése nyomán. Amint arról többek mellett a Metro is beszámolt, 82 euróra (31 ezer forintra) büntette a bíróság a 24 éves Milica Zsivkovicsot, mert túl hevesen védekezett, amikor egy férfi a nyílt utcán zaklatni kezdte őt.

A nő egy barátjával sétált haza éjszaka egy szórakozóhelyről, amikor egy ismeretlen egyszercsak odalépett hozzájuk. Beszélgetni próbált velük, de ők ignorálták, erre a férfi megfogta Milica állát, majd odanyúlt a nemi szervéhez is. A nő a vallomásában azt mondta, ekkor csak a legrosszabbra tudott gondolni, ezért védekezni kezdett. A nő négy évig kick-boxolt, az itt szerzett tudást hasznosítva tenyérrel majd ököllel is megütötte támadóját, akit így sikerült is leszerelnie. A bíróság viszont ez már túlment egy határon, ezért megbírságolták a nőt, az indoklás szerint az önvédelem szükségesség szintjének túllépése, valamint a közrend megzavarása miatt.

A döntés egész Montenegrót felháborította, jogvédő szervezetek mellett az ország miniszterelnöke, Dritan Abazovics is értetlenkedésének adott hangot. A kormányfő amellett, hogy lesújtónak nevezte az ítéletet, biztosította támogatásáról a megbírságolt nőt.

Közben Milica támadóját is megbírságolták, neki 370 eurót (141 ezer forintot) kellett fizetnie, mielőtt kiengedték a börtönből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik