Nagyvilág

18 holttestet találtak egy görögországi erdőtűz helyén

Tizennyolc ember, elszenesedett holttestét találták meg egy görögországi erdőtűz helyén – jelentette be kedden a görög tűzoltóság. A tragédia egy elhagyatott észak-görögországi környéken, Avantasz falutól délre történt. A térségben napokon át lángolt a növényzet – írja az MTI.

Évrosz prefektúrán át halad a Törökországból Európába vezető egyik jól ismert migrációs útvonal, így a hatóságok feltételezése szerint elképzelhető, hogy migránsokról van szó, főleg, hogy a környéken nem jelentettek eltűnt embereket.

Eközben újra tüzek égtek Évia és Kitnosz szigetén, valamint az Athéntól északra fekvő Boiótia régióban is, ahol viharos szél és 41 fokos hőség nehezíti az oltást – írja a Guardian.

„Hasonló a helyzet júliushoz” – mondta a tűzoltóság szóvivője az Agence France-Presse-nek, utalva a Görögország több részén tapasztalható hullámra, amelyben öt ember meghalt. Az elmúlt 24 órában több mint 60 tűz ütött ki, és hat ország küldött segítséget az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusán keresztül – közölte a tűzoltóság. A tájékoztatás szerint mintegy 120 tűzoltó érkezett Ciprusról, Romániából, Csehországból, Horvátországból, Németországból, valamint Szerbiából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik