Nagyvilág

Az olasz kormányfő fizettette ki a “tökkelütött” olasz turisták számláját

Ettore Ferrari / MTI / EPA / ANSA
Ettore Ferrari / MTI / EPA / ANSA

Olaszország miniszterelnöke felszólította pénteken a tiranai olasz nagykövetséget, hogy egyenlítse ki egy olasz turistacsoport kifizetetlen számláját az albániai Berát városában.

Giorgia Meloni miniszterelnök utasítására mi egyenlítettük ki egy olasz turista csoport számláját Berát városának egyik éttermében” – írta közleményében a nagykövetség. “Az olaszok tiszteletben tartják a szabályokat, és kifizetik tartozásukat. Reméljük, hogy többször nem fordul elő hasonló eset” – hangsúlyozta nagykövetség.

Az incidens éppen akkor történt, amikor Meloni szintén Albániában nyaralt. A balkáni ország egyre népszerűbb az olasz turisták körében alacsony tengerparti árai miatt.

A La Stampa című olasz lap értesülése szerint a nem fizető olaszok esete úgy jutott Meloni tudomására, hogy amikor Edi Rama albán miniszterelnök találkozott vele Tiranában, elmondta neki. „Mindenki nevetett rajta, de ő (Meloni) elfintorodott, és utasította a nagykövetet: Legyen szíves, azonnal fizesse ki ezeknek a tökkelütötteknek a számláját, és adjon ki közleményt arról, hogy Olaszország hírnevén nem eshet csorba külföldön” – írta a lap az MTI tudósítása szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik