Nagyvilág

Maffiamódszerekkel akartak kivégezni egy rendőrt Szlovákiában

Maffiamódszerekkel végzett volna ki egy rendőrt két férfi Szlovákiában – tudta meg a Parameter.sk című magyar nyelvű lap. Az egyik szlovákiai tévécsatornára hivatkozva azt írják, hogy az áldozatul kiszemelt rendőr a nagyszombati rendőrség gyorsreagálású egységének kötelékében szolgál.

A tervezett gyilkosság indoka bosszú lehet, amiért a rendőr közúti ellenőrzésre megállította őket.

Mint írják, a két férfi rendszeresen vezetett jogosítvány nélkül, ezért ellenőrizte őket a rendőr. Hogy ezért bosszút álljanak, robbanószerkezetet akartak a rendőr autója alá tenni.

A szlovákiai Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) kedden több tucatnyi rendőre kutatta át az út menti füves, bokros területet Leopoldov és Galgóc között. A helyszínen kutyás egységek is jelen voltak. Az út menti területen a robbanószerkezetet kereshették, amelyet az egyik gyanúsított még az év elején hajíthatott az árokba.

 Hamran István országos rendőrfőkapitány szerdán megerősítette, hogy a kiszemelt rendőr a nagyszombati rendőrség gyorsreagálású egységének (PMJ) a tagja, akit a munkájával összefüggésben akarták meggyilkolni. Az ügyben két embert gyanúsítanak. Peter B.-t a keddi rendőrségi akció keretében tartóztatták le. A másik gyanúsítottat, Roman Č.-t már korábban elítélték kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, így ő már börtönben van. Ellene korábban már ötször hoztak bírósági ítéletet különböző büntetőügyekben, kábítószerrel összefüggő és erőszakos bűncselekmény miatt is.

A tanúk és gyanúsítottak kihallgatása  folyamatban van. Az országos rendőrfőkapotány szerint a gyilkosság indítéka a rendőr a gyanúsítottal szembeni kötelességének megfelelő teljesítése volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik