Nagyvilág

Legalább 35 halottja van az oroszországi benzinkútnál történt robbanásnak

Legalább 35 ember életét vesztette, és rengetegen megsérültek, miután Mahacskala határában robbanás történt egy benzinkútnál. Korábban az MTI a dagesztáni katasztrófaügyi gyógyászati központ hajnali jelentése alapján 27 halottról, és 66 sérültről írt, de az áldozatok és a sérültek száma is nőtt.

A hétfő éjjel történt robbanásban az orosz egészségügyi miniszter első helyettese szerint 13 gyerek sérült meg, tíz ember állapota súlyos. A lángok 600 négyzetméteren terjedtek el, a nyílt égés elfojtása három és fél órájába telt 260 embernek. A helyszínről, egyebek között a közeli Globusz bevásárlóközpontból evakuálták az embereket.

Szergej Melikov, az Oroszországhoz tartozó Dagesztán Köztársaság vezetője kijelentette, hogy a robbanás a benzinkúttal szemben történt, annak okát és természetét tisztázzák. A Nyomozó Bizottság (SZK) a biztonsági előírások több ember halálát okozó megszegése címén indított eljárását. Az orosz egészségügyi miniszter utasítására orvoscsoport repült Mahacskalába, Alekszandr Kurenkov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős tárca vezetője pedig elrendelte, hogy a rászoruló sérülteket szállítsák át moszkvai kórházakba. Ennek érdekében készültségbe helyeztek egy Il-76-os repülőgépet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik