Nagyvilág

Akna robbant a román tengerparti üdülőövezetben, még egy robbanószer is lehet a környéken

DANIEL MIHAILESCU / AFP
DANIEL MIHAILESCU / AFP

Robbanás volt a román tengerparton, a hatóságok szerint tengeri aknáról lehet szó – közölte a Transtelex. A konstancai hatóságok jelentették, hogy hétfő reggel helyi idő szerint 9 óra 40 perckor a tengerparti Costinești üdülőtelepen, a Forum Hotel előtti móló környékét erős robbanás rázta meg.

A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség jelentése szerint elképzelhető, hogy tengeri aknáról van szó. A beavatkozásra szakosodott csapatok a helyszínen vannak, egyelőre nem érkezett bejelentés az anyagi károkról vagy személyi sérülésről. A Konstanca megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőségének több erőforrását is gyorsan a helyszínre vezényelték, a tuzlai állomásról tűzoltóautót, elsősegélynyújtó személyzetet, mentőcsónakot és tűzszerész csapat is van a helyszínen.

A töltésen történt a robbanás. Szerencsére nem voltak sérültek

– nyilatkozta a sajtónak Ana-Maria Stoica, a katasztrófavédelem szóvivője.

A tengeri akna a hullámtörő szikláknak ütközött, és a hatóságok szerint nem okozott nagyobb kárt, csak ijedelmet. A rendőrség és a mentők szerint azonban a veszély nem múlt el, ezért a parti őrség és az összes intervenciós egység készültségben van, mivel bizonyos források szerint még egy tengeri akna lebeg a part közelében.

A Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy a haditengerészeti erők ellenőrzik ezt az információt, és mindent megtesznek, hogy a másik tengeri aknát semlegesítsék, mielőtt az is felrobban. Elég feszült a helyzet, mert sokan vannak a parton, Costinești egy forgalmas üdülőhely – írta a Transtelex.

A maszol.ro egy videót is mutatott a helyszínről:

Kiemelt képünk illusztráció. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik