Nagyvilág

Részegen, üzenetben vallotta be kollégáinak egy bíró, hogy megölte a feleségét

Holnap nem leszek

– írta kollégáinak részegen egy üzenetben egy 72 éves kaliforniai bíró, Jeffrey Ferguson, nem sokkal azután, hogy állítólag meggyilkolta a feleségét.

Az esetről beszámoló Sky News szerint Ferguson – aki 2015 óta végzi bírói hivatását és büntetőügyekkel foglalkozik az Orange megyei Fullertonban – konkrétan megírta kollégáinak azt, hogy elvesztette a fejét és lelőtte a feleségét. Éppen ezért másnap nem fog tudni munkába állni, mert őrizetben lesz, nagyon sajnálja.

A férfit valóban őrizetben vették a lövöldözés után, de egymillió dolláros óvadék fejében szabadlábara helyezték. A lap szerint a férfi otthonában összesen 47 lőfegyvert és 26 ezer lőszert találtak, de ezek mind legálisan voltak nála.

A gyilkossággal vádolt férfi állítólag azok után rántott fegyvert, hogy a felesége, Sheryl, azt mondta neki, „miért nem fogsz rám egy igazi pisztolyt?”. A férfi a jelek szerint elsütötte a fegyvert, a 911-et már nem ő, hanem a feleségével közös fiuk hívta ki. A lap szerint a rendőrök kiérkezésekor a férfi átható alkoholszagot árasztott és egyre azt ismételgette, hogy nem hiszi el, amit tett.

A férfi ügyvédei családi tragédiáról beszéltek a történtek után és balesetnek minősítették az esetet. A bíró szeptember 1-én áll bíróság elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik