Nagyvilág

Állatorvosnak hazudta magát a kutyakozmetikus, elpusztult a kutya, amelyen császármetszést hajtott végre

GREGOR FISCHER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE
GREGOR FISCHER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE

Letartóztattak egy floridai kutyakozmetikust, aki állatorvosnak adta ki magát egy család előtt, majd a ténykedésének köszönhetően elpusztult a kutya és a kölyke is.

A helyi média tudósítása szerint a 61 éves férfi a Florida állam délnyugati részén található Collier megyében dolgozott állatkozmetikusként, a hozzá érkező családnak azonban mégis állatorvosnak hazudta magát. A kutyatulajdonosok azzal a problémával keresték fel, hogy a 6 éves, Sugar névre hallgató csivavájuk vemhessége nem zökkenőmentes. Az álorvos a család otthonába érkezett, és egy mentőautóvá átalakított kocsiban császármetszést hajtott végre az állaton. A műtét során felvágta a kutyát, és egy elpusztult magzatot emelt ki belőle. A műveletért 600 dollárt, azaz több mint 200 ezer forintot kért.

Az eb állapota egy hét alatt drasztikusan leromlott, majd mikor a gazdái az állatkórházba siettek vele ott megállapították, hogy az állatot egy egyszerű zsineggel, nem megfelelő módon varrták össze, így elfertőződött a beavatkozás helye. Sugar néhány órával később elpusztult.

A kutya gazdái feljelentették a férfit, akit a rendőrség letartóztatott, állatkínzásért és engedély nélkül praktizálásért áll majd bíróság elé. Collier megye seriffhivatala szerint a császármetszés rutinműveletnek számít, így amennyiben hozzáértő szakértő végezte volna, nagy eséllyel komplikációk nélkül zajlott volna a műtét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik