Nagyvilág

Fogyatékossággal élők nyaraltak az üdülőhelyen, amikor tűz ütött ki, kilenc halott

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Frissítés

A mentési munkálatok vezetője, Philippe Hauwiller alezredes kijelentette: „kilenc holttestet találtunk, két embert még mindig eltűntként tartanak nyilván”.

Tűz ütött ki szerdára virradóra az északkelet-franciaországi Wintzenheim üdülőjében, tizenegy embert még keresnek – jelentették be helyi hatóságok.

A prefektúra tájékoztatása szerint a reggel fél 7 körül  keletkezett tüzet hamar sikerült eloltani, 17 embert kimenekítettek, egyikőjüket kórházban ápolják. Az eltűntek egy Nancy-ból érkezett csoport tagjai, mind felnőttek.

Gérald Darmanin belügyminiszter azt mondta, az üdülőben fogyatékossággal élők egy csoportját szállásolták el. Hozzátette, a lángok az 500 négyzetméteres épület 300 négyzetméterén pusztítottak, és félő, hogy a tűznek több halálos áldozata is van.

Élisabeth Borne francia miniszterelnök közölte, hogy a helyszínre tart. „Gondolataim az áldozatokkal és szeretteikkel vannak” – tette közzé a közösségi médiában. Emmanuel Macron államfő tragédiáról írt a korábban Twitterként ismert X közösségi oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik