Nagyvilág

Elsüllyedt egy hajó a Szuezi-csatornában

Tim Martin / Getty Images
Tim Martin / Getty Images

Elsüllyedt egy vontatóhajó a Szuezi-csatornában, miután egy hongkongi felségjelzés alatt közlekedő, LPG-t szállító tartályhajóval ütközött – írja a Reuters. A balesetben egy ember életét vesztette.

A forgalom többnyire zavartalan maradt. Déli irányból helyi idő szerint vasárnap éjfél környékén állt helyre a közlekedés.

Oszama Rabie, a Szuezi-csatorna hatóságának vezetője szerint a Chinagas Legend nevű tanker jelenleg Port Szaídban várakozik a balesettel kapcsolatos eljárások befejezéséig. A források szerint a Chinagas Legend nem sérült meg. A 230 méter hosszú hajó Szingapúrból az Egyesült Államokba tartott, fedélzetén 52 ezer tonna cseppfolyós autógázzal.

Rabie szerint a vontatóhajó személyzetének egyik tagja életét vesztette.

Az érintett, Szajed Moussza egy Port Szaíd-i szerelő volt. A legénység további hat tagját kórházba szállították, a hajó kiemelésén jelenleg is dolgoznak, a forgalom nem állt le.

A Szuezi-csatorna a legrövidebb hajózási útvonal Európa és Ázsia között. A hatóságok az Ever Given által 2021-ben okozott fennakadás óta dolgoznak a csatorna kibővítésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik