A következő élő közvetítés része Medvegyev: Moszkvának atomfegyvert kell bevetnie, ha sikeres lesz az ukrán ellentámadás

Menczer Tamás: A szlovák miniszternek rossz a memóriája, vagy hazudik

Dmitrij Asztahov
Dmitrij Asztahov

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán a szlovák külügyminiszter Twitter-posztjára reagált. Miroslav Wlachovsky Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek üzenve azt írta a Twitteren, nem emlékszik olyan vitára, amikor azt mondták, hogy az orosz-ukrán háború még négy évig fog tartani. “A háború akár holnap befejeződhet. Nem az EU a probléma, hanem Oroszország az” – hangoztatta a szlovák miniszter.

Menczer Tamás válaszában úgy fogalmazott, “Wlachovsky miniszter úrnak vagy rossz a rövid távú memóriája – és ez a jóindulatú feltételezés – vagy hazudik”.

Az EU-s külügyminiszterek a legutóbbi tanácskozáson azt a javaslatot vitatták meg, amely szerint a következő négy évben évente ötmilliárd eurót kellene költeni arra, hogy az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat finanszírozzák – idézte fel az államtitkár, megjegyezve, hogy a szlovák külügyminiszter a javaslatot nem ellenezte. „De ha a következő négy évben nem lesz háború, miért kellene fegyverszállítmányokat finanszírozni? – kérdezte Menczer Tamás.”

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik