Nagyvilág

Augusztustól újabb országba repülhetünk Budapestről

Getty Images
Getty Images

Taskent és Budapest között indulnak járatok, az üzbég Qanot Sharq Airlines közlekedik majd a két főváros között, írja az airportal.hu.

Üzbegisztán közlekedési minisztériumának közleménye szerint a légitársaság augusztus 20-án indítja el járatait Taskent és Budapest között Airbus A320-as repülőgépeivel. További részletek a járatról később a cég honlapján válnak majd elérhetővé a tájékoztatás szerint.

A lap cikke szerint a Qanot Sharq 1998-ban kezdte meg működését, az ország első magántulajdonú légitársaságaként, 2012-ben történt leállása előtt utas- és áruszállító járatokat üzemeltetett Boeing 757-es és Iljusin Il-76-os repülőgépekkel. A cég 2021 nyarán indult újra két lízingelt, több mint 15 éves Airbus A320-200-assal, ezek mellett jelenleg még két új A321neo repül a flottában, amelyhez várhatóan egy 9 éves Airbus A330-200-as is csatlakozik a közeljövőben.

Emlékeztettek, tavasszal a Taskenti Nemzetközi Befektetési Fórumon Shavkat Mirziyoyev üzbég elnök és Nagy Márton magyar gazdaságfejlesztési miniszter a különféle gazdasági együttműködési lehetőségek mellett tárgyalt a két ország közötti közvetlen járatok megnyitásáról is.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik