Nagyvilág

Hibázott a kórház: Már a temetést intézte, amikor kiderült, hogy él az apja

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Durva baki történt a lévai kórházban: másik beteg hozzátartozóját hívták fel, hogy meghalt a szerette. Már szervezték a temetést, amikor kiderült a tévedés, a temetkezési szolgálat emberei ugyanis hiába jelentek meg a kórházban a holttestért.

A morbid eset Dél-Szlovákiában történt, a halottnak mondott nyugdíjas férfi az idősek otthonából szállították a kórházba. „Vasárnap felhívtak, hogy édesapám meghalt, fogadjam őszinte részvétüket“ – mesélte a lánya Noviny tudósítása szerint, amit a parameter.sk szemlézett.

A nő kiválasztotta a ruhát, amiben eltemettetheti édesapját és elment egy temetkezési vállalathoz, hogy megszervezzék a végső búcsút. Ezután elmentek a kórházba, hogy elhozzák a holttestet. A temetkezési vállalat munkatársai rájöttek, hogy a holttest nincs a hullaházban. Ezért elkezdték keresni a kórházban.

„Név szerint és TAJ-szám szerint sem találtuk, ezért elkezdtünk keresni, és arra jutottunk, hogy az az állítólagos elhunyt életben van” – mondta Milena Dodoková, a Kerberos temetkezési szolgálat munkatársa.

Az egészségügyi intézmény azzal mentegetőzött, hogy rossz nevet kaptak, emberi hiba történt.

„A tapasztalt ügyeletes orvosnak nagyon nehéz műszakja volt, ami alatt ő maga is magas lázzal küzdött. A beteg halála után a dokumentációt helyesen elkészítette, de a telefonszám keresésekor a vezetéknevek hasonlósága miatt hibázott“ – mondta el a kórház szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik