Nagyvilág

Több, mint százan megsérültek Észak-Olaszországban, ahol teniszlabda nagyságú jégdarabok hullottak

AFP
AFP

Teniszlabda nagyságú jégdarabok hullottak a szerdáról csütörtökre virradó éjszakai viharokban Észak-Olaszország egyes területein, az ítéletidőben mintegy 110 ember megsérült a jégdaraboktól, üvegszilánkoktól, a lehulló faágaktól és az épülettörmeléktől.

Az északkeleti Veneto tartomány több megyéjében, így Velence, Padova, Vicenza, Verona és Treviso megyékben különösen súlyos a helyzet – hangsúlyozta Luca Zaia, Veneto tartomány kormányzója csütörtökön.

Viharos erejű szelet, jégesőt és heves zivatarokat jelentettek több térségből is: a teniszlabda nagyságú jégdarabok komoly károkat okoztak az épületekben és a mezőgazdasági terményekben. Az utcákon parkoló autók közül sok jelentősen megrongálódott. Egy ember súlyosan megsérült, miután leesett egy épület tetejéről.

https://twitter.com/silviabaggio_/status/1681748597061083136?s=20

A helyi tűzoltóság szerint csaknem 200 alkalommal kellett kivonulniukszerda estétől kezdve, hogy az úttestre dőlt fákat vagy lezuhant faágakat eltávolítsák, és hogy az épületek megsérült tetőszerkezetét ideiglenesen megjavítsák.

Luca Zaia szerint a tűzoltók és a polgári katasztrófavédelem munkatársai mintegy 350 segélyhívást kaptak. A vihar Trentino megye erdős területein is károkat okozott.

Észak-Olaszország több részét kedd óta viharok sújtották.

(MTI)

Kiemelt képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik