Nagyvilág

Elhangzott, aminek el kellett – Kelemen Hunor a Ciolacu-Orbán találkozóról

Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
A román kormányfő pénteken hívta meg magyar kollégáját, csak három nap volt a találkozó megszervezésére.

Magánebéden fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt Marcel Ciolacu román kormányfő Bukarestben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A Maszol úgy tudja, a román miniszterelnök pénteken hívta meg magyar kollégáját, mindössze három nap volt a találkozó megszervezésére. A megbeszélésén jelen volt Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is, aki a portálnak azt mondta, elsősorban az ismerkedésen volt a hangsúly a nagyon kellemes hangulatú találkozón.

A miniszterelnöki rezidencián a közös érdekekről, kisebbségi és gazdasági ügyekről, a schengeni csatlakozásról és közös projektek megvalósításáról esett szó.

Szükség van olyan közös projektekre, amelyek a mindennapi kis súrlódások ellenére is a két ország polgárait segítik mind a gazdasági, mind a személyes kapcsolatok bővítésének tekintetében. (…) Egy ilyen alkalom jó lehetőség arra, hogy a következő időszakban a kormányközi kapcsolatok erősödjenek

– mondta Kelemen Hunor, aki szerint Marcel Ciolacu sajnálta, hogy az RMDSZ-szel nem tudják együtt folytatni a kormányzást.

Annak, aminek el kellett hangzania, elhangzott

– tette hozzá.

Kelemen Hunor a találkozó előtt „szokásos ügyeiket” külön is áttekintette Orbán Viktorral, aki közösségi oldalain maga is beszámolt találkozójáróról román kollégájával. Azt írta, egy gyönyörű barátság kezdődött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik