A következő élő közvetítés része Bosszúcsapásokat eszközölt Moszkva a krími híd felrobbantása után

Oroszországban letartóztattak egy nőt, mert a gyanú szerint összejátszott az ukrán hírszerzéssel

DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / AFP
DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / AFP

A jaroszlavli bíróság elrendelte egy Uglicsban élő orosz állampolgárságú nő előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy létfontosságú infrastruktúrához kötődő létesítményről gyűjtött információkat az ukrán hírszerzés számára – írja az MTI az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) jelentése alapján.

A létesítményt nem nevezték meg, de az FSZB egy videóról tett említést, amin az látható, ahogy a nő a telefonjával felvételt készít az uglicsi vízerőmű közelében. A bíróság szombaton elrendelte a gyanúsított őrizetbe vételét két hónapra.

A Baza orosz hírportál – amely időnként az FSZB-től származó anyagokat is közzétesz – nyilvánosságra hozott egy üzenetváltást a gyanúsított és egy állítólagos ukrán koordinátor között. Ebben a nő beleegyezett, hogy megadja a helyi vasútvonalak, toborzóirodák és a vízerőmű koordinátáit. Állítólag annyit akart cserébe, hogy az ukránok drónokkal mérjenek csapást Oroszország belső területeire Vlagyimir Putyin orosz elnök támogatottságának aláásása érdekében.

A nő ellen büntetőeljárást indítottak, tíz évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

Oroszországban több feltételezett szabotőrt vettek őrizetbe az ukrajnai háború kezdete óta. Az FSZB a múlt hónapban letartóztatott egy csoport egykori védelmi dolgozót, akiket azzal vádolnak, hogy az orosz légierőről adtak át információt Kijevnek.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik