Nagyvilág

Engedély nélkül átlépte a határt Dél-Koreából Észak-Koreába egy amerikai férfi

Anthony WALLACE / AFP
Anthony WALLACE / AFP

Egy amerikai állampolgárságű személy engedély nélkül átlépte a határt Dél-Koreában és észak felé indult, írja az Euronews az ENSZ dél-koreai parancsnoki központjának beszámolója alapján.

A határátlépő személyt őrizetbe vették az észak-koreaiak, a déliek pedig próbálják megoldani a helyzetet az észak-koreai hadsereggel együttműködve.

Egy dél koreai lap fegyveres erőkre hivatkozva azt írja, hogy a határt átlépő személy a hadsereg tagja volt.

Az Euronews emlékeztet, hogy a két Koreát egy 250 kilométer hosszú demilitarizált zóna választja el egymástól, a határ a világ egyik legerősebben megerősített területe, aknák, elektromos és szögesdrót kerítések, valamint megfigyelési technológia biztosítja, fegyveres őrök 24 órában járőröznek.

Az amerikai külügyminisztérium 2015-ben megtiltotta az amerikai állampolgároknak, hogy Észak-Koreába utazzanak.

Frissítünk!

A Dong-A Ilbo című dél-koreai napilap a dél-koreai hadseregre hivatkozva később azt közölte, hogy Travis Kingről, az amerikai hadsereg közlegényéről van szó. „Egy amerikai állampolgár a JSA-hoz szervezett orientációs kirándulás során engedély nélkül átlépte a katonai demarkációs határvonalat, és belépett a Koreai Demokratikus Népköztársaság területére”, közölte az ENSZ parancsnokság Twitter-üzenetében.

Kapcsolódó
Egymilliárd dollárt követelnek Észak-Koreától Warmbier halála miatt
Ezt az összeget igencsak megérezné az ázsiai diktatúra, már ha ki kellene fizetnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik