Nagyvilág

Egy magyar nő tíz napon át bujkált az emberkereskedők elől egy houstoni reptér mosdóiban

Emberkereskedelem áldozata lehetett az az 52 éves magyar nő, aki június elején tíznapon át bujkált egy houstoni reptér mosdóiban – vette észre a Houston Airports beszámolóját a Telex.

A nőre június 2-án vetült először figyelem, amikor egy férfi felhívta a repteret azzal a problémával, hogy eltűnt az anyja. A férfi elmondása szerint a nő május 28-án repült Lubbockból Houstonba, de már napok óta nem hallott felőle. A hívást fogadó reptéri munkatársnak, Monica Phillipsnek eleve gyanús volt, hogy a férfi csak öt nap elteltével kezd csak az anyja után kérdezősködni, de az is magáért beszélt, hogy a telefonáló nem volt hajlandó eltűnt személyként bejelenteni a nőt.

Öt nap elteltével Phillips aztán bele is botlotta reptéren egy nőbe, aki az ottani rendőrökkel próbált beszélni. Bár csak magyarul beszélt, sikerült kideríteni, hogy a neve ugyanaz, amit a telefonáló férfi is mondott korábban. Utóbbit azonban már nem érték el a hatóságok a korábbi telefonszámán.

Egy magyarul szintén tudó személy segítségével kiderítették azt is, hogy nő két férfivel utazott Lubbockból Houstonba, a korábban elmondottaknak megfelelően május 28-án, innen pedig állítólag Európába mentek volna, de amikor leszálltak a Bush reptéren, a nő el tudott szakadni tőlük, majd tíz napig bujkált, mielőtt rátaláltak volna.

Bujkálása ideje alatt a teljesen legyengült, ezért kórházba szállították. Azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy miken ment keresztül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik