A következő élő közvetítés része Bosszúcsapásokat eszközölt Moszkva a krími híd felrobbantása után

A hídrobbantás után Kína a civilekért aggódik

DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / AFP
DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / AFP

Az ukrajnai konfliktusban részes feleknek tartózkodniuk kell a polgári célpontok és infrastruktúra elleni támadásoktól, biztosítaniuk kell a polgári személyek biztonságát, és be kell tartaniuk a nemzetközi humanitárius jogot – mondta Mao Ning kínai külügyi szóvivő az MTI szemléje szerint.

A krími híd elleni hétfői támadást úgy kommentálta a szóvivő, hogy Peking reméli, a felek erőfeszítéseket tesznek a válság politikai megoldására, és együtt elősegítik a helyzet enyhítését.

Az orosz Nemzeti Terrorellenes Bizottság (NAK) hétfői közlése szerint két ukrán drón a vízfelszín felett repülve „terrortámadást intézett” a Krími híd ellen. A csapás következtében életét vesztette két civil, egy férfi és egy nő, és megsebesült kiskorú lányuk, valamint megrongálódott a híd közúti része. Egy időre le kellett állítani a forgalmat. A vasúti közlekedés azóta újraindult, és a komp is működik.

Vlagyimir Putyin orosz elnök „a kijevi rezsim újabb terrorcselekményének” minősítette a történteket. Rámutatott, hogy a”bűncselekmény katonai szempontból értelmetlen, mert a Krími hidat már régóta nem használják katonai szállításokra, másfelől kegyetlen, mert vétlen polgári személyek halálát okozta.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik