Nagyvilág

Budapestről induló Flixbus ütközött egy másik busszal Brno mellett, egy ember meghalt, hetvenhat megsérült

A CT24 nevű cseh lap azt írja, hogy két busz ütközött Brno közelében a cseh D2-es autópályán. Az egyik buszon a lap szerint indiaiak ültek, a másik Budapestről tartott Prágába. Egy ember meghalt, hetvenhatan megsérültek, 14 ember közülük súlyosan. A cseh rendőrség szerint az áldozat az egyik busz vezetője.

Az autópályát teljes szélességében lezárták, helikopterrel is segítették a mentést. Petr Fiala miniszterelnök is részvétét fejezte ki a baleset áldozatainak, és megköszönte a segítséget a szlovákoknak a mentésben.

A balesetről a cseh rendőrség közölt képeket:

A hírek szerint az egyik busz belerohant a másik hátuljába, de nem derült ki egyelőre, pontosan mi okozhatta a balesetet.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Külügyi és Külgazdasági Minisztériumot is, ahol elmondták, hogy a halálos áldozat nem magyar volt.

A buszbaleset körülményeinek vizsgálata jelenleg is folyamatban van. Az ügyben eljáró magyar konzulok az utaslista alapján folyamatosan keresik fel azon személyeket, akik magyar nyelvű kommunikációt kértek útjuk során. Kapcsolatban állunk a helyi hatóságokkal, kórházakkal és a baleset érintettjeivel, megadva minden lehetséges segítséget. A balesetnek nincsen magyar állampolgárságú halálos áldozata.

– mondta Paczolay Máté külügyi szóvivő.

Menczer Tamás, a KKM államtitkára később azt írta a Facebookon:

Jelenleg három magyarról tudunk, akik a csehországi buszbalesetben érintett Flixbuson utaztak, mindhárman jól vannak. Egy apáról és a fiáról valamint még egy férfiről van szó. A prágai nagykövetségünk kapcsolatban van a hatóságokkal és az utazási társasággal, minden segítséget megadunk.

A Flixbus kérdésünkre azt írta, sajnálattal erősítik meg, hogy július 17-én, 15:50 körül a D2-es autópályán, Brno város közelében balesetet szenvedett egy távolsági autóbusz, amely Budapestről Prágába tartó útvonalon közlekedett.

A legfrissebb adatok szerint 35 utas és két buszvezető tartózkodott a Flixbus fedélzetén. A baleset okairól egyelőre nincs megerősített információ. A balesetben néhány utas és autóbuszvezető enyhén megsérült. Minden utast és mindkét buszvezetőt a legközelebbi kórházaba szállítottak kivizsgálásra. A FlixBus dolgozik azon, hogy az utasok összes személyes tárgyát a lehető leghamarabb összegyűjtse és azokat Brno FlixBus üzletébe küldje. Onnan az utasok átvehetik azokat, vagy később a cég a tulajdonosukhoz küldi őket. Utasainkat tájékoztattuk a FlixBus által számukra elérhetővé tett lehetőségekről, amelyekkel a lehető legjobb és legzökkenőmentesebb körülmények között folytathatják utazásukat. Létrehoztunk egy segélyvonalat is, amelyet minden olyan utasunk és családtagjaik számára elérhetővé tettünk, aki további információt és támogatást szeretne kapni. A FlixBus továbbra is szorosan együttműködik az illetékes hatóságokkal és közlekedési partnerünkkel.
Hiszen a vállalat számára mindenkor az utasok és a járművezetők biztonsága a legfontosabb. A FlixBus szeretné kifejezni teljes támogatását a balesetben érintett utasoknak és buszvezetőknek, valamint hozzátartozóiknak.

– írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik