Nagyvilág

Több mint tíz évvel ezelőtti sorozatgyilkosság gyanúsítottját vették őrizetbe Amerikában

Kyle Mazza / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Kyle Mazza / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Az amerikai rendőrség őrizetbe vette a 11 áldozatot követelő 2010-11-es tengerparti sorozatgyilkosság gyanúsítottját a New York államhoz tartozó Long Island szigeten.

A hatóságok egyelőre annyit közöltek, hogy a gyanúsított, akinek nevét még nem hozták nyilvánosságra, csütörtökön este került a hatóság őrizetébe az aprócska Massapequa településen, és péntek reggel a nyomozással összefüggésben házkutatást tartottak egy magánlakásban. Az ügyben még pénteken bírósági meghallgatást tartanak, és a nyomozók sajtótájékoztatót ígértek helyi idő szerint péntek délutánra.

Long Island tengerparti autópályája mentén 2010-ben és 2011-ben a rendőrség összesen 11 ember maradványait találta meg, a legtöbbet Gilgo Beach város közelében. Az áldozatok közül 7-et sikerült azonosítani, mindannyian fiatal nők voltak, akik az akkori beszámolók szerint szexmunkásként dolgoztak. A Szövetségi Nyomozó Iroda a megakadt vizsgálatot tavaly egy új nyomozócsoport, a Gilgo Beach-i munkacsoport megalakításával próbálta felgyorsítani.

Az elmúlt években a hatóságok többször adtak hangot annak a véleménynek, miszerint valószínűtlen, hogy egyetlen tettes állna a gyilkosságok mögött.

Frissítünk!

A hatóságok közölték, hogy a gyanúsított Rex Heuermann 59 éves építész, akit lakóhelyén Massapequa-ban vettek őrizetbe. A rendőrség péntek reggel a nyomozással összefüggésben is házkutatást tartott a férfi házában. A gyanúsítottról annyit tudni, hogy kétgyerekes családapa, aki a Long Islandhez közeli New Yorkban dolgozik 1987 óta, és építészeti konzulensként tevékenykedik.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik