Nagyvilág

Ismeretlen kisgyerek holtteste került elő a spanyol tengerparton

Egy kisgyerek holttestét mosta a partra kedden reggel a tenger a spanyolországi Aranyparton– írja a Reuters. A rendőrség vizsgálja a testet, amely Tarragona és Barcelona között, Roda de Bera településen került elő a vízparton. A városháza közleménye szerint a gyerek két-három év közötti lehetett.

Pere Virgili, a város polgármestere a RAC1 rádióállomásnak arról beszélt, hogy a hatóságok elmélete szerint, a gyermek egy menekült volt, aki a tengerbe fulladt, miközben megpróbált Európába jutni.

Az érintett partszakaszt kedd reggel lezárták, a hatóságok pedig felszólították a helyieket és a nyaralókat, hogy kerüljék el a környéket, amíg a vizsgálóbíró le nem zárja a holttest vizsgálatát, és nem engedélyezi annak elszállítását.

Virgili elmondta, hogy a holttestet a strandot takarító önkormányzati csapat fedezte fel kora reggel. A holttesten az előrehaladott bomlás jelei mutatkoztak. Mint írták, a gyermek olyan ruhát viselt, amely „nem jellemző strandoló gyermekre”.

Egy polgárőrségi forrás a gyermek menekült voltára vonatkozó elméletet erősítette meg, egy másik szerint azonban meg kell várni a boncolás eredményét, hogy biztosak lehessenek a gyermek származásában és halálának okában.

Menekültek általában Algéria felől érkeznek a Földközi-tenger érintett partvidékére. A spanyol Walking Borders jótékonysági szervezet szerint az elmúlt öt évben ez az útvonal volt a második leghalálosabb a Földközi-tengeren a menekültek számára. Csak 2022-ben becslések szerint négyszázhatvannégy ember halt meg negyvenhárom hajótörés következtében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik