A következő élő közvetítés része Putyin: Az orosz emberek egységesebbek, mint valaha

Wagner-lázadás: Putyin köszönetet mondott Kínának és Indiának

A gazdasági és pénzügyi instabilitás miatt a világ a konfliktusok növekvő kockázatával néz szembe, erről beszélt Vlagyimir Putyin a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) virtuális formában megtartott csúcstalálkozóján kedden. Egyúttal megköszönte Kínának és Indiának a Wagner-felkelés idején nyújtott támogatásukat.

A Guardian tudósítása szerint a rizikót növeli az adósságok ellenőrizetlen felhalmozódása a fejlett országokban, a világszerte növekvő szegénység valamint a romló élelmezési és környezetbiztonság. Mint mondta, mindegyik probléma komplex és sajátos a maga módján, de együttesen a konfliktusok esélyét növelik, amit Oroszország a saját bőrén érez.

A Wagner-lázadással összefüggésben azt mondta, az orosz emberek egységesebbek, mint valaha.

Az orosz politikai körök és a társadalom egyértelműen demonstrálta, hogy szolidaritást és felelősséget vállal a szülőföld sorsáért, és egységesen lépett fel a fegyveres lázadási kísérlet ellen. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az SCO-országoknak, akik támogatásukról biztosították az orosz vezetést az intézkedésekről, melyek az állampolgárai életét és biztonságát óvták. Nagyra értékeljük

– mondta.

Putyin azt javasolta, hogy vizsgálják felül az SCO regionális antiterrorista struktúráját és Fehéroroszág mielőbbi felvételét szorgalmazta a szervezetbe.

Az SCO-nak jelenleg Oroszország mellett Kína, India, Kazahsztán, Kirgizisztán, Pakisztán, Tádzsikisztán és Üzbegisztán a tagjai, Fehéroroszország, Mongólia és Irán pedig megfigyelő státusszal rendelkezik.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik