Nagyvilág

Elgázolt macska miatt kell 2000 eurós kártérítést fizetnie a francia vasúttársaságnak

Kétezer euró (mintegy 750 ezer forint) kártérítést kell fizetnie az SNCF francia vasúttársaságnak, mert egy vonat elgázolt egy macskát – döntött kedden az illetékes bíróság.

Az Europe 1 tudósítása szerint a párizsi bíróság gondatlanság miatt marasztalta el az SNCF-et a macska halála ügyében, és az állat két tulajdonosának fejenként ezer euró kártérítést ítélt meg.

A szerencsétlenül járt négylábú a hordozójából ugrott ki nem sokkal a vonat indulása előtt, gazdái pedig jelezték a vasúttársaság dolgozóinak, hogy a cica vélhetően a sínek között rejtőzött el, ennek ellenére a vonat elindult a Paris-Montparnasse állomásról. Állatvédő szervezetek a bíróságon azzal érveltek, hogy egy elhagyott poggyász miatt is megállítanak egy vonatot, egy állat élete pedig mégsem elég indok erre, ezért szerintük az SNCF szándékosan kegyetlenül járt el. A macska egyik tulajdonosa érzéketlenséggel vádolta meg a vállalatot, s azt állította, hogy a vasúttársaság egyetlen levelére sem válaszolt.

Az SNCF szerint az adott helyzetben egyáltalán nem volt nyilvánvaló, hogy a macska hol bújt el, és csak akkor vették észre, amikor a vonat elindult. A tárgyalást vezető bíró szerint a cég “nem bocsátotta rendelkezésre a kellő emberi erőforrást, hogy a macskát a vonat indulása előtt kimentsék”.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik